Vtedy aj teraz

Odkedy bol odoslaný prvý list. Odkedy prepustili prvého väzňa svedomia. Odkedy sme začali robiť prvé kampane za zrušenie trestu smrti.

Odvtedy nás podporovali ľudia z celého sveta.
A odkedy vznikla Amnesty, odvtedy prichádzali listy aj do Československa. Od roku 1961 do roku 1989 písali ľudia z celého sveta listy za oslobodenie osobností ako Milan Šimečka, Jiří Wolf, Ján Kalina, Jiřina Šiklová, Václav Havel alebo Miroslav Kusý. Tieto listy prinášali nádej a istotu, že v tom nie sú sami.

Lubomir Kotek/AFP via Getty Images

Zmeny, ktoré priniesol 17. november 1989, však neznamenali, že ľudské práva boli zrazu garantované pre všetkých bez rozdielu. Preto na Slovensku vznikla pobočka Amnesty, ktorá tu pôsobí dodnes. A bude tu pôsobiť aj naďalej.

Ale tak, ako by nebolo možné poslať prvý list bez ľudí, ktorí nás podporovali v roku 1961, tak bez Vás nemôžu pokračovať ani naše aktivity v roku 2022 a v budúcnosti.

Pravidelným alebo jednorazovým darovaním nám pomôžete v našej snahe o to, aby ľudské práva boli dosiahnuteľné na Slovensku pre všetkých bez rozdielu.

Ďakujeme Vám za ochotu podporiť našu činnosť. Vďaka Vašej podpore dokážeme pracovať účinnejšie.